Menu MaestroMenu Maestro

Kipvleugeltjes met Italiaanse Kruiden

4.2
Klik om te beoordelen

Kipvleugeltjes met Italiaanse Kruiden

Omschrijving

Deze kipvleugeltjes zijn heerlijk gekruid met Italiaanse kruiden en perfect gebakken in de airfryer. Ze zijn knapperig van buiten en sappig van binnen. Serveer ze met een frisse tomatensalade en knapperige broodjes voor een snelle en smakelijke doordeweekse maaltijd. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en ideaal voor een gezinsdiner of een gezellige avond met vrienden.

Bereidingstijd

  • Totale bereidingstijd: 40 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Airfryer
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Serveerschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kipvleugeltjes
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (of 4 eetlepels pesto)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 400 g cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 4 broodjes (naar keuze)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden van de kipvleugeltjes: Was de kipvleugeltjes onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Kruidenmengsel maken: Meng in een kom de olijfolie, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, zout en peper.
  3. Kip marineren: Voeg de kipvleugeltjes toe aan het kruidenmengsel en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat dit 15 minuten intrekken voor extra smaak.
  4. Airfryer voorverwarmen: Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  5. Kip bakken: Plaats de gemarineerde kipvleugeltjes in de airfryer mand en bak ze 25-30 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Schud de mand halverwege even om voor een gelijkmatige garing.
  6. Salade maken: Snijd ondertussen de cherrytomaten, komkommer en rode ui. Meng alles in een kom en breng op smaak met een beetje olijfolie, zout en peper.
  7. Serveren: Serveer de kipvleugeltjes warm met de frisse tomatensalade en de broodjes.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 30 g

Variatietips

  • Vervang de Italiaanse kruiden door zelfgemaakte pesto voor een unieke smaak. Meng hiervoor verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook in een blender.
  • Voeg extra groenten toe aan de salade, zoals paprika of rucola, voor meer variatie.
  • Probeer de kipvleugeltjes ook met andere marinades zoals barbecuesaus of zoete chilisaus.