Geniet van deze luchtige kipvleugeltjes, gemarineerd in een zelfgemaakte kruidenboter. De airfryer zorgt voor een perfect knapperig resultaat. Serveer ze met een frisse komkommersalade en aardappelpuree voor een snelle, lekkere maaltijd. Dit gerecht is eenvoudig te maken en ideaal voor een doordeweekse avond.
Totaal: 45 minuten
Voorbereiding: 15 minuten
Koken: 30 minuten
Kip marineren: Smelt de boter in een pan en voeg de knoflookpasta, curry of pesto, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng goed. Doe de kipvleugeltjes in een mengkom en voeg de kruidenboter toe. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Aardappelpuree maken: Schil de aardappelen en kook ze in een pan met gezouten water gedurende 20 minuten of totdat ze zacht zijn. Giet af en stamp tot puree. Voeg een beetje olijfolie en zout toe naar smaak.
Kipvleugeltjes bakken: Verwarm de airfryer voor op 200°C. Leg de gemarineerde kipvleugeltjes in de airfryer en bak ze 20-25 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Schud de mand halverwege om een gelijkmatige garing te garanderen.
Salade maken: Snijd de komkommers in stukjes en halveer de cherrytomaten. Meng ze in een kom met een beetje olijfolie, zout en peper.
Serveren: Serveer de kipvleugeltjes met de aardappelpuree en de frisse komkommersalade. Garneer eventueel met verse peterselie.