Pasta met Aubergine en Pesto

Omschrijving
Geniet van deze snelle pasta met aubergine en pesto. De aubergine wordt zacht gebakken en gemengd met al dente pasta en romige pesto. Dit gerecht is eenvoudig te maken en perfect voor een doordeweekse avond. Serveer met een snufje Parmezaanse kaas voor extra smaak!
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Serveerschaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
- 1 grote aubergine
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 gram pesto (groen of rood, naar keuze)
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookwater.
- Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak deze gedurende 8-10 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met aubergine en meng goed. Voeg de pesto toe en een scheutje van het bewaarde kookwater om het geheel romiger te maken. Roer alles goed door en verwarm nog 2-3 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta in diepe borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum, indien gewenst.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 500
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 65 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of cherrytomaten, voor meer kleur en smaak.
- Voor een pittige variant kun je een beetje chili- of currypasta aan de pesto toevoegen.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een blender als je tijd hebt!