Menu MaestroMenu Maestro

Romige Authentieke Bloemkool en Wortel Puree met Verse Kruiden in 20 Minuten

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige bloemkool en wortel puree is een gezonde en smaakvolle vervanger voor traditionele aardappelpuree. Met de toevoeging van verse kruiden krijgt het een frisse smaak die perfect samengaat met elk hoofdgerecht. Dit recept is eenvoudig te maken en kan binnen 20 minuten op tafel staan, ideaal voor een drukke doordeweekse avond.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Aardappelstamper of keukenmachine
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten

  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 300 g wortelen, in plakjes
  • 100 ml kookroom (of plantaardige room)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel currypasta (of naar smaak)
  • 1 theelepel zout
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de groenten: Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes en wortelplakjes toe. Kook ze ongeveer 10-12 minuten tot ze zacht zijn. Controleer met een vork; ze moeten makkelijk doorboord kunnen worden.
  2. Giet af: Giet de groenten af en laat ze even uitlekken in de pan.
  3. Pureer: Voeg de kookroom, olijfolie, currypasta, zout en peper toe aan de groenten in de pan. Gebruik een aardappelstamper of keukenmachine om alles tot een romige puree te maken.
  4. Voeg kruiden toe: Roer de verse peterselie en bieslook door de puree voor een extra frisse smaak. Proef en pas de kruiden aan naar wens.
  5. Serveer: Serveer de puree warm als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 150 calorieën, 5 g eiwit, 7 g vet, 20 g koolhydraten, 3 g vezels.

Variatietips

  • Voeg voor een extra smaakdimensie een teentje knoflook toe tijdens het koken van de groenten.
  • Experimenteer met andere kruiden zoals dille of tijm voor een andere twist.
  • Maak je eigen currypasta door 1 eetlepel gemalen komijn, 1 eetlepel kurkuma, 1 eetlepel gemberpoeder en een beetje cayennepeper te mengen voor een pittige versie.