Authentieke Dikke Pannenkoeken met Rozijnen in 20 Minuten

Omschrijving
Deze authentieke dikke pannenkoeken met rozijnen zijn de perfecte combinatie van luchtigheid en zoetheid, ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. In slechts 20 minuten tover je een heerlijke stapel pannenkoeken op tafel die de hele familie zal verrassen. Serveer ze met een snufje poedersuiker en een scheutje ahornsiroop voor een extra smaakexplosie!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote kom
- Garde of mixer
- Koekenpan (bij voorkeur met antiaanbaklaag)
- Spatel
- Maatbekers en -lepels
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 500 ml melk
- 50 g suiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
- 100 g rozijnen
- Snufje zout
- Boter of olie voor het bakken
- Poedersuiker (voor serveren)
- Ahornsiroop (voor serveren)
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout.
- Klop in een aparte kom de eieren samen met de melk en het vanille-extract.
- Giet het eimengsel geleidelijk bij de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
- Voeg de rozijnen toe en roer ze door het beslag.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe.
- Schep een grote lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn.
- Herhaal dit met het resterende beslag.
- Serveer de pannenkoeken warm met poedersuiker en ahornsiroop.
Voedingswaarden
Per pannenkoek (uitgaande van 8 pannenkoeken):
- Calorieën: 200
- Eiwitten: 6 g
- Vet: 5 g
- Koolhydraten: 34 g
Variatietips
- Voeg stukjes appel of banaan toe aan het beslag voor extra smaak en textuur.
- Voor een gezondere variant, vervang de bloem door volkorenmeel.
- Maak je eigen rozijnen door druiven in de oven te drogen voor een unieke twist!