Menu MaestroMenu Maestro

Romige Authentieke Hummus met Knoflook en Citroen in 15 Minuten

4.3
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige authentieke hummus met knoflook en citroen brengt de smaken van het Midden-Oosten direct naar jouw keuken. Perfect voor bij een borrel of als maaltijdbegeleider, deze hummus is binnen 15 minuten klaar. De krachtige smaak van knoflook, gecombineerd met de frisse citroen, maakt dit een must-try voor elke hummusliefhebber! Serveer het met vers pita-brood of rauwkost voor een heerlijke snack.

Bereidingstijd

15 minuten

Benodigdheden

  • Keukenmachine of blender
  • Lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 60 ml tahin (sesampasta)
  • 60 ml citroensap (vers geperst)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Zout naar smaak
  • Paprikapoeder (voor garnering)
  • Verse peterselie (optie, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Doe de uitgelekte kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap, olijfolie en komijnpoeder in de keukenmachine.
  2. Mix alles op hoge snelheid tot een gladde en romige massa.
  3. Voeg geleidelijk een klein beetje water toe (1-2 eetlepels) om de hummus romiger te maken, indien nodig.
  4. Proef de hummus en voeg zout naar smaak toe. Mix nogmaals goed door.
  5. Schep de hummus in een serveerschaal en maak een kuiltje in het midden.
  6. Garneer met een beetje olijfolie, paprikapoeder en eventueel verse peterselie.
  7. Serveer direct met pita-brood of rauwkost.

Tip: Laat de hummus een paar minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Voedingswaarden

Per portie (1/4 recept):

  • Calorieën: 180
  • Eiwitten: 6 g
  • Vet: 9 g
  • Koolhydraten: 20 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg voor extra smaak een snufje cayennepeper of paprikapoeder toe.
  • Experimenteer met andere smaken door bijvoorbeeld geroosterde rode paprika of olijven toe te voegen aan de hummus.
  • Maak je eigen tahin door sesamzaadjes in een keukenmachine te malen tot een gladde pasta.