Heerlijke Authentieke Kapucijnerschotel met Knapperige Seizoensgroenten in 30 Minuten

Omschrijving
Deze Authentieke Kapucijnerschotel is een echte klassieker uit de Nederlandse keuken, vol met knapperige seizoensgroenten en voedzame kapucijners. Dit gerecht is niet alleen heerlijk en gezond, maar ook snel en eenvoudig te bereiden, perfect voor een drukke doordeweekse avond. Met deze schotel breng je de smaken van Nederland op tafel in slechts 30 minuten!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
- Vergiet
- Ovenbestendige schaal (optioneel)
Ingrediënten
- 300 g kapucijners (uit blik of gedroogd, als je ze zelf wilt koken)
- 200 g wortelen (in kleine blokjes)
- 150 g groene asperges (in stukken)
- 150 g bloemkoolroosjes
- 1 grote ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 el olijfolie
- 1 tl currypasta (geel of groen)
- 250 ml groentebouillon
- 1 tl zout
- Peper naar smaak
- Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze
- Voorbereiden: Als je gedroogde kapucijners gebruikt, week deze dan een nacht van tevoren en kook ze volgens de instructies. Als je blikjes gebruikt, spoel ze dan af en zet ze apart.
- Groenten snijden: Snijd de wortelen, groene asperges en bloemkool in kleine stukjes en hak de ui en knoflook fijn.
- Verhit de pan: Zet een grote pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
- Fruit de ui en knoflook: Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de groenten toe: Doe de wortelen, asperges en bloemkool in de pan en bak deze 5-7 minuten tot ze lichtgaar zijn. Roer regelmatig door.
- Kruid het gerecht: Voeg de currypasta toe aan de pan en roer goed door zodat de groenten bedekt zijn.
- Voeg de kapucijners en bouillon toe: Voeg de kapucijners en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten sudderen.
- Afmaken: Proef en breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie.
- Serveren: Serveer de schotel warm, eventueel met een stukje brood of rijst.
Voedingswaarden
Per portie: 320 kcal, 12 g eiwit, 10 g vet, 50 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg andere seizoensgroenten toe zoals spinazie of courgette voor een andere smaak.
- Maak het gerecht pittiger door extra currypasta toe te voegen of serveer met een schepje sambal.
- Voor een romige variant, voeg 100 ml kokosmelk toe tijdens het sudderen.
- Maak de currypasta zelf met verse kruiden en specerijen voor een extra smaakboost!