Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Authentieke Marokkaanse Kip Tajine met Kruidige Couscous

2.7
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze Authentieke Marokkaanse Kip Tajine met Kruidige Couscous is een smaakexplosie die je meeneemt op een culinaire reis naar de levendige markten van Marrakech. De malse kip, doordrenkt met aromatische specerijen, en de luchtige couscous vormen een perfect paar. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook snel klaar, waardoor het ideaal is voor een doordeweekse avond. Voeg wat verse kruiden toe voor een extra smaakdimensie!

Bereidingstijd

45 minuten

Benodigdheden

  • Tajine of een diepe pan met deksel
  • Kookpan voor couscous
  • Snijplank en mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

Voor de Kip Tajine

  • 800 g kipfilet, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 150 g gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Kruidige Couscous

  • 250 g couscous
  • 300 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • Verse peterselie of koriander, voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in de tajine of pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde uien toe en bak ze tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  3. Doe de kipblokjes in de pan en bak ze rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten.
  4. Voeg de gemalen komijn, koriander, paprika, cayennepeper, zout en peper toe. Roer goed door en laat 1 minuut bakken.
  5. Voeg de tomatenblokjes, gedroogde abrikozen en kippenbouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  6. Terwijl de kip suddert, breng je het water met zout en olijfolie aan de kook in een andere pan.
  7. Voeg de couscous toe, roer goed door en haal de pan van het vuur. Laat de couscous 5 minuten staan, zodat deze kan garen.
  8. Roer de couscous luchtig met een vork en voeg gemalen komijn toe.
  9. Serveer de kip tajine met de kruidige couscous en garneer met verse kruiden.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal | Eiwitten: 35 g | Vetten: 12 g | Koolhydraten: 50 g

Variatietips

  • Voor extra pit kun je een snufje saffraan aan de kip toevoegen.
  • Probeer eens zelf kruidenmixen te maken met ingrediënten zoals komijn, koriander en kaneel voor een authentieke smaak.