Authentieke Marokkaanse Lamsvlees Stoofpot met Gedroogde Vruchten

Omschrijving
Beleef de smaken van Marokko met deze authentieke lamsvlees stoofpot. Gekruid met een mix van specerijen zoals komijn en koriander en verrijkt met gedroogde vruchten, biedt dit gerecht een warme en hartige ervaring. Perfect voor een feestelijke doordeweekse maaltijd, deze stoofpot is niet alleen smaakvol maar ook eenvoudig te bereiden. Laat de smaken zich ontwikkelen terwijl het langzaam kookt, en verras je gezin met een bijzondere maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 150 minuten
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 135 minuten
Benodigdheden
- Grote stoofpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- 800 g lamsvlees (schouder of nek), in blokjes
- 2 uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 el olijfolie
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 500 ml runderbouillon
- 200 g gedroogde abrikozen, in stukjes
- 100 g amandelen, ongebrand
- 2 el honing
- Zout en peper naar smaak
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte uien toe en bak ze 5 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Doe het lamsvlees in de pan en bak het rondom bruin aan (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de komijn, koriander, kaneel en paprikapoeder toe en roer goed door zodat het vlees goed gekruid wordt.
- Schenk de runderbouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 1,5 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
- Voeg na 1 uur de gedroogde abrikozen, honing en amandelen toe. Kook nog eens 30 minuten zonder deksel zodat de saus kan indikken.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stoofpot warm, gegarneerd met fijngehakte peterselie.
Voedingswaarden
Per portie (geschat): 450 kcal, 35 g eiwit, 25 g vet, 30 g koolhydraten.
Variatietips
- Voor extra smaak kun je een beetje ras el hanout toevoegen aan de specerijenmix.
- Voeg groenten zoals wortels of courgette toe voor meer variatie.
- Maak je eigen kruidenmix door de specerijen in een vijzel te malen voor een versere smaak.
- Serveer de stoofpot met couscous of brood om de heerlijke saus op te nemen.