Snelle Authentieke Nasi met Knapperige Baklauw in 35 Minuten

Omschrijving
Deze snelle authentieke nasi met knapperige baklauw is een feest voor de zintuigen! De combinatie van geurige rijst, verse groenten en de krokante baklauw zorgt voor een maaltijd die niet alleen snel te bereiden is, maar ook vol zit met smaak. Perfect voor een bijzondere doordeweekse avond!
Bereidingstijd
Totale tijd: 35 minuten
Bereiding: 25 minuten
Koken: 10 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Wok of grote koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 400 g baklauw (in stukjes)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 150 g diepvries doperwten
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal oelek (of naar smaak)
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld kerrie)
- 4 eieren
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (ter garnering, optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de rijst af met koud water om kleven te voorkomen.
- Verhit in een grote wok of koekenpan 2 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg de stukjes baklauw toe en bak deze goudbruin en knapperig (ongeveer 5-7 minuten). Haal de baklauw uit de pan en zet apart.
- Voeg in dezelfde pan de ui en knoflook toe. Bak deze gedurende 2 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de rode paprika en doperwten toe en bak nog eens 3 minuten, tot de groenten zacht zijn.
- Roer de currypasta, ketjap manis en sambal door de groenten en laat het geheel 1 minuut sudderen.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Klop de eieren in een kom en giet deze in de pan. Roer snel door de rijst zodat de eieren gelijkmatig verdeeld worden. Let op: haal de pan van het vuur als de eieren beginnen te stollen, ze moeten romig blijven.
- Voeg de knapperige baklauw weer toe aan de nasi en roer alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse koriander als je dat wilt en serveer warm.
Voedingswaarden
Per portie (4 porties):
- Calorieën: 600
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 80 g
Variatietips
- Vervang de baklauw door kip of tofu voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe zoals wortelen of broccoli voor meer variatie.
- Maak je eigen currypasta door gember, kurkuma en komijn te mengen met een beetje olie, als je tijd hebt!