Romige Noedels met Garnalen en Oestersaus op de Authentieke Manier in 30 Minuten

Omschrijving
Proef de authentieke smaken van deze romige noedels met garnalen en oestersaus. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook vol van smaak en perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Met slechts een paar ingrediënten tover je in 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel, die het hele gezin zal aanspreken!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Wok of grote koekenpan
- Houten lepel
- Keukenmes
- Snijplank
Ingrediënten
- 300 g noedels (bijv. eiernoedels of rijstnoedels)
- 400 g grote garnalen, gepeld
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 150 g sugar snaps
- 3 el oestersaus
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el plantaardige olie
- 1 tl suiker
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij goudbruin is.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
- In dezelfde pan, voeg de rode paprika en sugar snaps toe. Roerbak 2-3 minuten tot ze knapperig zijn.
- Voeg de oestersaus, sojasaus, sesamolie en suiker toe. Roer goed door.
- Voeg de gekookte noedels en de garnalen weer toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 2 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de ringetjes bosui.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 35 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Voor een extra kick, voeg een beetje sambal of chili toe.
- Vervang de garnalen door kip of tofu voor een andere smaak.
- Maak je eigen oestersaus met sojasaus, bruine suiker en een scheutje citroensap voor een gezondere variant!