Authentieke Pasta met Venkelworst en Verse Pesto in 20 Minuten

Omschrijving
Maak kennis met deze authentieke pasta met venkelworst en zelfgemaakte pesto. De rijke smaken van de pesto in combinatie met de venkelworst maken dit gerecht tot een echte Italiaanse ervaring. Perfect voor een snelle maaltijd! Met dit recept zet je in slechts 20 minuten een smaakvolle maaltijd op tafel die je familie of vrienden zeker zal verrassen.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Keukenmes
- Snijplank
- Garde of staafmixer (voor pesto)
Ingrediënten
- 300 g pasta (bijv. penne of fusilli)
- 300 g venkelworst (in plakken)
- 100 g pijnboompitten
- 100 g verse basilicum
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 125 ml olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een snufje rode pepervlokken voor extra pit
Bereidingswijze
- Kook de pasta: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente.
- Bak de venkelworst: Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de plakken venkelworst toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Roer regelmatig.
- Maak de pesto: Terwijl de pasta kookt, maak je de pesto. Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Mix tot een gladde pasta. Breng op smaak met zout, peper en eventueel rode pepervlokken.
- Meng de pasta: Giet de pasta af en voeg deze direct toe aan de pan met venkelworst. Voeg de pesto toe en roer alles goed door zodat de pasta gelijkmatig bedekt is.
- Serveren: Serveer de pasta warm, eventueel met extra Parmezaanse kaas en een paar pijnboompitten als garnering.
Voedingswaarden
Per portie: 600 kcal, 30 g eiwit, 45 g koolhydraten, 35 g vet.
Variatietips
- Maak je eigen pesto door de ingrediënten in een vijzel te stampen voor een authentieke smaak.
- Voeg geroosterde groenten zoals courgette of paprika toe voor extra smaak en textuur.
- Vervang venkelworst door kipfilet of een vegetarisch alternatief voor een andere twist.