Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Rijst met Gehaktballetjes in Pittige Tomatensaus – Snel en Authentiek!

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Dit gerecht is een ware traktatie voor de smaakpapillen! Met malse gehaktballetjes in een pittige tomatensaus, geserveerd met geurige rijst, maak je in minder dan 30 minuten een maaltijd die het hele gezin zal bekoren. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, en het beste? Het is eenvoudig te bereiden!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Maatbekers en lepel

Ingrediënten

  • 300 g rijst (bijvoorbeeld basmati of jasmijn)
  • 400 g gemengd gehakt (rundvlees en varkensvlees)
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olie (olijfolie of zonnebloemolie)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl chilipoeder (of meer naar smaak)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • Peper naar smaak
  • Verse basilicum of peterselie voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10-12 minuten. Zorg ervoor dat je de rijst afspoelt met koud water voor een luchtiger resultaat.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij glazig is.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee, tot deze geurig is.
  4. Voeg het gemengd gehakt toe aan de pan. Bak het gehakt in 5-7 minuten rul en goudbruin.
  5. Roer de tomatenpuree, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper door het gehakt.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  7. Serveer de gehaktballetjes in pittige tomatensaus over de rijst. Garneer met verse basilicum of peterselie indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 600 kcal, 30 g eiwit, 80 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Voeg een handvol gesneden paprika of courgette toe aan de saus voor extra groenten.
  • Maak je eigen kruidenmix door 1 tl Italiaanse kruiden toe te voegen voor een andere smaakdimensie!
  • Voor een extra pittige smaak, voeg een snufje cayennepeper toe aan de saus.
  • Probeer ook eens met volkorenrijst voor een gezondere optie!