Romige Avocado Toast met Gepocheerd Ei in 15 Minuten

Omschrijving
Avocado toast met ei is een snelle en voedzame optie voor een doordeweekse avond. Dit gerecht is perfect voor vier personen en kan binnen 15 minuten worden bereid. De romige avocado op knapperig volkorenbrood, gecombineerd met een perfect gepocheerd ei, maakt het een heerlijke en gezonde maaltijd. Door de toevoeging van zout, peper en chilivlokken krijgt het gerecht een extra kick. Geniet van deze lichte maaltijd die zowel vullend als voedzaam is!
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
- Kookpan voor het pocheren van eieren
- Kom voor het mengen van de avocado
- Vork om de avocado te prakken
- Toaster of grill voor het brood
- Lepel voor het serveren
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 2 rijpe avocado's
- 4 eieren
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Chilivlokken naar smaak
- Optioneel: 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
- Avocado voorbereiden: Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak de avocado met een vork tot een smeuïge massa. Voeg optioneel citroensap toe om bruinworden te voorkomen.
- Brood roosteren: Toast de sneetjes volkorenbrood in een toaster of onder de grill tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Eieren pocheren: Breng een pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Breek de eieren één voor één in een kom en laat ze voorzichtig in het kokende water glijden. Pocheer de eieren gedurende 3-4 minuten voor een zachtgekookt ei of langer voor een harder ei. Haal met een schuimspaan de eieren uit het water en laat uitlekken.
- Serveren: Leg de geroosterde broodjes op borden, verdeel de geprakte avocado erover en top met een gepocheerd ei. Kruid met zout, peper en chilivlokken naar smaak.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 300 calorieën, 15g vet, 30g koolhydraten, 10g eiwit.
Variatietips
- Voeg een lepel pesto of currypasta toe aan de geprakte avocado voor extra smaak.
- Garneer met cherrytomaatjes of rucola voor een frisse toets.
- Experimenteer met verschillende soorten brood, zoals zuurdesem of speltbrood, voor een andere smaak.