Bánh Mì met Gegrilde Varkenshaas

Omschrijving
Deze heerlijke Bánh Mì combineert gegrilde varkenshaas met frisse groenten en een pittige mayo. Het brood wordt perfect geroosterd en de smaken van de marinade komen prachtig samen. Serveer met een knapperige salade voor een complete maaltijd! Dit recept is eenvoudig en snel te bereiden, ideaal voor een drukke doordeweekse avond.
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Marineren: 20 minuten
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Mengkom
- Snijplank en mes
- Lepel
- Broodrooster
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g varkenshaas
- 4 mini baguettes of Vietnamese broodjes
- 1 komkommer, in dunne plakjes
- 1 wortel, julienne gesneden
- 1 radijs, in dunne plakjes
- 1/2 rode peper, in dunne ringetjes
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sriracha (of naar smaak)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel vissaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Marinade maken: Meng in een kom de sojasaus, honing, vissaus, geperste knoflook, zout en peper. Voeg de varkenshaas toe en zorg dat deze goed bedekt is. Laat minimaal 20 minuten marineren in de koelkast.
- Grillen: Verwarm de grillpan of barbecue voor. Grill de gemarineerde varkenshaas ongeveer 3-4 minuten per kant, of totdat het vlees gaar en mooi gebruind is. Laat het vlees even rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt.
- Pittige mayo: Meng in een klein kommetje de mayonaise met de sriracha. Pas de hoeveelheid sriracha aan naar eigen smaak.
- Broodjes voorbereiden: Snijd de baguettes open en rooster ze lichtjes in de broodrooster of op de grill.
- Samenstellen: Beleg de broodjes eerst met de gegrilde varkenshaas, gevolgd door de komkommer, wortel, radijs en rode peper. Voeg een flinke lepel pittige mayo toe.
- Serveren: Serveer de Bánh Mì direct met een frisse salade aan de zijkant.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Koolhydraten: 50 g
- Vetten: 15 g
Variatietips
- Voeg verse kruiden zoals koriander of munt toe voor extra smaak.
- Gebruik in plaats van sriracha een andere pittige saus of maak je eigen sambal.
- Probeer verschillende groenten zoals paprika of taugé voor variatie.
- Maak je eigen mayonaise met olijfolie, citroensap en mosterd voor een frisse twist.