Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Vissticks met Bierbeslag en Frietjes

4.4
Klik om te beoordelen

Vissticks in Bierbeslag

Omschrijving

Geniet van huisgemaakt fish and chips met deze vissticks in bierbeslag. De vis wordt omhuld met een knapperig laagje en gefrituurd tot perfectie. Deze maaltijd is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden. Serveer de vissticks met zelfgemaakte frietjes en een frisse tartaar saus voor een klassieke en smaakvolle doordeweekse avondmaaltijd. Ideaal voor het hele gezin!

Bereidingstijd

Totale tijd: 45 minuten

Benodigdheden

  • Frituurpan of diepe pan
  • Kookpan voor de frietjes
  • Kom voor het beslag
  • Lepel en schuimspaan
  • Keukenpapier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram witvisfilet (bijv. kabeljauw of tilapia)
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 300 ml donker bier (bijv. een stout)
  • 4 grote aardappelen (voor de frietjes)
  • Zonnebloemolie (voor frituren)

Voor de tartaar saus

  • 150 gram mayonaise
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel augurken, fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes. Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Frietjes bakken: Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 180°C. Frituur de frietjes in porties goudbruin en krokant. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten per portie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Vis voorbereiden: Snijd de visfilets in reepjes van ongeveer 2-3 cm breed.
  4. Beslag maken: Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en peper. Voeg langzaam het bier toe terwijl je roert, tot je een glad beslag hebt.
  5. Vis in beslag dopen: Doop de visreepjes in het beslag en zorg dat ze goed bedekt zijn.
  6. Vis frituren: Frituur de vissticks in de hete olie gedurende 3-4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Tartaar saus maken: Meng in een kom de mayonaise, kappertjes, augurken en citroensap tot een gladde saus.
  8. Serveren: Serveer de vissticks met de frietjes en de tartaar saus.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 650 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 35 g
  • Koolhydraten: 65 g

Variatietips

  • Voeg een eetlepel currypasta toe aan het beslag voor een pittige twist.
  • Maak je eigen tartaar saus door verse kruiden zoals dille of peterselie toe te voegen.
  • Probeer de frietjes te kruiden met paprikapoeder of knoflookpoeder voor extra smaak.