Menu MaestroMenu Maestro

Eenvoudige Bladerdeeg Samosa's voor Elk Feest

4.8
Klik om te beoordelen

Bladerdeeg Samosa

Omschrijving

Deze bladerdeeg samosa's zijn gevuld met een smakelijke mix van aardappelen en kruiden. Ze zijn knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen. Perfect als snack voor een feestje, maar ook ideaal als hoofdgerecht met een frisse chutney of yoghurtdip. Met een beetje voorbereiding zijn deze samosa's eenvoudig te maken en kunnen ze zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden. Een geweldige manier om je avondmaaltijd op te leuken!

Bereidingstijd

Totale tijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kookpan
  • Mengkom
  • Lepel
  • Kwastje (voor het bestrijken met ei)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 vellen bladerdeeg (ongeveer 250g)
  • 500g aardappelen (bijvoorbeeld kruimige aardappelen)
  • 100g diepvrieserwten
  • 2 eetlepels currypasta (bij voorkeur mild)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 ei (voor het bestrijken)
  • Olie (voor het bakken)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Kook de aardappelen in een pan met water gedurende 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet af en laat afkoelen. Schil en prak ze vervolgens.
  2. Vulling maken: Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de currypasta en de diepvrieserwten toe en bak nog 2 minuten. Meng dit met de geprakte aardappelen, zout en peper.
  3. Samosa's vormen: Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd elk vel bladerdeeg in 4 gelijke rechthoeken. Leg een lepel van de vulling in het midden van elke rechthoek. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed aan om ze te sluiten. Gebruik een vork om de randen extra te verzegelen.
  4. Bakken: Leg de samosa's op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de samosa's ermee. Bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Voedingswaarden

Per samosa (berekend op basis van 8 samosa's):
Calorieën: 150
Eiwitten: 3g
Koolhydraten: 20g
Vetten: 6g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe aan de vulling, zoals geraspte wortel of paprika.
  • Probeer andere smaken door in plaats van currypasta pesto te gebruiken.
  • Maak je eigen kruidenmengsel door bijvoorbeeld komijn, koriander en kurkuma te mengen als je geen currypasta wilt gebruiken.