Menu MaestroMenu Maestro

Bloemkoolcurry met Kikkererwten

4.0
Klik om te beoordelen

Bloemkoolcurry met Kikkererwten

Omschrijving

Deze bloemkoolcurry met kikkererwten is een smaakvolle, plantaardige maaltijd die snel te bereiden is. Het is perfect voor een doordeweekse avond, vol met gezonde ingrediënten en heerlijke smaken. Door de combinatie van bloemkool, kikkererwten en kokosmelk krijg je een romige en vullende curry die je eenvoudig kunt serveren met rijst of naan. Dit gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook snel klaar, ideaal voor drukke dagen.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Bereiding: 10 minuten
  • Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Maatbeker

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 1 blik kikkererwten (400g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel currypasta (bijv. kerrie- of rode currypasta)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olie (bijv. zonnebloemolie)
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 g rijst of 4 naanbroden, om te serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij zacht is.
  2. Voeg de knoflook en currypasta toe en bak nog eens 1-2 minuten, totdat de geur vrijkomt.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer goed door. Bak de bloemkool 5 minuten mee.
  4. Voeg de kikkererwten en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10-15 minuten sudderen op laag vuur, tot de bloemkool zacht is.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking of verwarm de naan in de oven.
  7. Serveer de bloemkoolcurry met de rijst of naan.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350 kcal
  • Eiwitten: 10 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 40 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of paprika, voor meer variatie.
  • Voor een pittigere versie, voeg wat chilipeper of sambal toe.
  • Maak je eigen currypasta door gemalen specerijen zoals komijn, koriander, en gember te mengen met een beetje olie en citroensap.
  • Serveer met verse koriander en een schijfje limoen voor extra smaak.

Gerelateerde recepten