Menu MaestroMenu Maestro

Boerenkoolstamppot met Kruidenkaas

4.0
Klik om te beoordelen

Boerenkoolstamppot met Kruidenkaas

Omschrijving

Deze boerenkoolstamppot met kruidenkaas is een romige en smaakvolle maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. De combinatie van aardappelen en boerenkool zorgt voor een gezonde en vullende basis, terwijl de kruidenkaas een heerlijke romigheid en extra smaak toevoegt. Dit gerecht is snel te bereiden en kan in slechts 30 minuten op tafel staan. Serveer het met plakjes komkommer of tomaat voor een frisse twist en je hebt een complete maaltijd voor het hele gezin.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Aardappelstamper
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram boerenkool (vers of diepvries)
  • 200 gram kruidenkaas (bijvoorbeeld met Bieslook of Knoflook)
  • 50 ml melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Plakjes komkommer of tomaat voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Zet ze in een grote pan met water en voeg een snufje zout toe.
  2. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen gedurende 15 minuten.
  3. Voeg de boerenkool toe aan de pan met aardappelen en kook nog eens 5 tot 10 minuten tot alles gaar is.
  4. Giet de aardappelen en boerenkool af en laat even uitlekken.
  5. Doe de aardappelen en boerenkool terug in de pan. Voeg de kruidenkaas, melk en olijfolie toe.
  6. Stamp het geheel tot een romige stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de stamppot met plakjes komkommer of tomaat voor een frisse touch.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 10g
  • Vetten: 15g
  • Koolhydraten: 45g
  • Vezels: 6g

Variatietips

  • Voeg een eetlepel pesto toe voor een extra smaakdimensie.
  • Gebruik zelfgemaakte kruidenkaas door roomkaas te mengen met je favoriete kruiden en specerijen.
  • Voeg gebakken spekjes of vegetarische spekjes toe voor een hartige twist.