Menu MaestroMenu Maestro

Burrito met Gehakt en Paprika

4.8
Klik om te beoordelen

Burrito met Gehakt en Paprika

Omschrijving

Deze burrito met gehakt en paprika is eenvoudig te maken en zeer smaakvol. Het gehakt wordt gebakken met ui en paprika, waarna je het op smaak brengt met taco-kruiden. Vervolgens vul je de tortilla's met dit heerlijke mengsel. Serveer de burrito's met een frisse salade voor een compleet avondmaal. Deze maaltijd is perfect voor drukke doordeweekse avonden en kan in minder dan 30 minuten op tafel staan.

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Serveerschalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels taco-kruiden (of zelfgemaakte kruidenmix)
  • 4 grote tortilla's
  • 100 gram geraspte kaas (bijv. cheddar)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: zure room en guacamole voor serveren

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Snipper de ui en snijd de paprika's in blokjes. Hak de knoflook fijn.
  2. Bakken: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn (ongeveer 2-3 minuten).
  3. Gehakt toevoegen: Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak dit rul. Kruid met zout, peper en de taco-kruiden en laat het geheel ongeveer 5-7 minuten bakken tot het gehakt door en door gaar is.
  4. Paprika's toevoegen: Voeg de blokjes paprika toe en bak nog eens 3-4 minuten tot de paprika's zacht zijn.
  5. Burrito vullen: Leg de tortilla's op een vlakke ondergrond en verdeel het gehaktmengsel over de tortilla's. Strooi de geraspte kaas erover.
  6. Oprollen: Vouw de zijkanten van de tortilla's naar binnen en rol ze strak op.
  7. Serveren: Snijd de burrito's doormidden en serveer met een frisse salade, zure room en guacamole indien gewenst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 25 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 45 g

Variatietips

  • Varieer met verschillende soorten vlees zoals kip of kalkoen voor een lichtere versie.
  • Voeg extra groenten toe zoals maïs of zwarte bonen voor meer textuur en voeding.
  • Maak je eigen taco-kruidenmix met komijn, paprika, knoflookpoeder en chilipoeder voor een authentieke smaak.
  • Serveer met een zelfgemaakte salsa of pico de gallo voor extra frisheid!

Gerelateerde recepten