Burrito met Kip en Groenten

Omschrijving
Deze heerlijke burrito met kip en groenten is snel te maken en vol van smaak. Je bakt de kip met paprika en ui, voegt zwarte bonen en maïs toe, en wikkelt alles in een tortilla. Serveer met avocado en salsa voor een extra frisse smaak. Perfect voor een doordeweekse avond!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Servies voor serveren
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blik zwarte bonen (400 gram), uitgelekt
- 1 blik maïs (300 gram), uitgelekt
- 4 grote tortilla's
- 1 avocado, in plakjes
- 100 gram salsa
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze totdat hij glazig is (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze goudbruin en gaar (ongeveer 5-7 minuten). Kruid met zout en peper.
- Voeg de blokjes paprika toe en bak deze nog 3-4 minuten mee, totdat ze zacht zijn.
- Roer de zwarte bonen en maïs erdoor en verwarm het geheel nog 2-3 minuten.
- Verwarm de tortilla's kort in een droge koekenpan of magnetron zodat ze soepel zijn.
- Schep een flinke lepel van het kip- en groentemengsel in het midden van elke tortilla. Voeg plakjes avocado en een lepel salsa toe.
- Vouw de zijkanten van de tortilla's naar binnen en rol ze op tot burrito's. Serveer direct.
Voedingswaarden (per burrito)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30g
- Vet: 15g
- Koolhydraten: 50g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals maïs of courgette voor meer variatie.
- Maak je eigen salsa met tomaten, ui, koriander en limoen voor een frisse smaak.
- Voor een pittige kick kun je wat chilipoeder of sriracha toevoegen aan het kipmengsel.