Burrito met Taco Kruiden

Omschrijving
Deze burrito is een echte smaakexplosie dankzij de taco-kruiden. Je mengt het gehakt of de kip met de heerlijke taco-kruiden, voegt kleurrijke groenten toe en vult de tortilla's. Dit gerecht is perfect voor een snelle en smakelijke avondmaaltijd die iedereen lekker vindt! Met een korte bereidingstijd is het een ideale optie voor drukke doordeweekse avonden.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Houten lepel of spatel
- Snijplank
- Mes
- Serveerschaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g gemakt rundergehakt of kipfilet, in blokjes
- 1 zakje taco-kruiden (ongeveer 30 g)
- 4 grote tortilla's (bij voorkeur volkoren)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 1 blikje maïs (ongeveer 300 g), uitgelekt
- 150 g geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar)
- 200 g crème fraîche
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt of de kip toe en bak dit in ongeveer 5-7 minuten bruin.
- Voeg de taco-kruiden toe aan het vlees en roer goed door. Voeg vervolgens de paprika's en courgette toe en bak dit nog eens 5 minuten mee totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg de uitgelekte maïs toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat het nog 2-3 minuten op het vuur staan.
- Verwarm ondertussen de tortilla's in een pan of magnetron volgens de verpakking.
- Schep een flinke lepel van het vlees- en groentemengsel op elke tortilla. Strooi er wat geraspte kaas over en voeg een lepel crème fraîche toe.
- Vouw de tortilla's stevig om de vulling en serveer direct.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 520
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 22 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Zelfgemaakte taco-kruiden: Meng 1 theelepel paprika, 1 theelepel komijn, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel chilipoeder, en een snufje zout voor een eigen taco-kruidenmix.
- Vegan variant: Vervang het gehakt door linzen of tofu en gebruik plantaardige kaas en crème fraîche.
- Extra toppings: Voeg guacamole, salsa of verse koriander toe voor meer smaak.