Burrito met Zoete Aardappel en Bonen

Omschrijving
Deze voedzame burrito met zoete aardappel en bonen is perfect voor een gezonde maaltijd. Kook de zoete aardappel, meng met zwarte bonen en kruiden, en wikkel in een tortilla. Een kleurrijk en vullend gerecht, ideaal voor doordeweekse avonden. Deze burrito's zijn niet alleen lekker, maar ook rijk aan voedingsstoffen en vezels, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een evenwichtige maaltijd. Serveer met een frisse salsa of guacamole voor extra smaak!
Bereidingstijd
Totaal: 40 minuten
- Bereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Bakpan
- Prak
- Lepel
- Snijplank
- Mes
- Keukenfolie of aluminiumfolie (voor het wikkelen)
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote zoete aardappelen (ongeveer 600 g)
- 1 blik zwarte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 4 grote tortilla's
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld korma of massaman)
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 1 avocado, in blokjes (optioneel)
- Verse koriander of peterselie voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met water gedurende 15-20 minuten of tot ze zacht zijn.
- Giet de zoete aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Prak ze met een vork of pureestamper tot een gladde puree.
- Verhit een beetje olie in een bakpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe en bak dit 3-4 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de zwarte bonen, gekookte zoete aardappel, currypasta, komijnpoeder, zout en peper toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en verwarm het geheel nog 5-7 minuten.
- Verwarm ondertussen de tortilla's kort in een droge pan of magnetron.
- Schep een portie van het zoete aardappelmengsel op elke tortilla, voeg eventueel blokjes avocado toe en rol de tortilla's strak op.
- Wikkel de burrito's in keukenfolie of aluminiumfolie om ze warm te houden en serveer met verse koriander of peterselie.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 380
- Eiwitten: 10 g
- Vetten: 12 g
- Koolhydraten: 60 g
- Vezels: 15 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika, spinazie of maïs voor meer variatie en kleur.
- Maak je eigen kruidenmix door komijn, paprikapoeder, en cayennepeper te mengen voor een pittigere smaak.
- Serveer met zelfgemaakte guacamole of salsa voor extra smaak.
- Vervang de zwarte bonen door kidneybonen of linzen voor een andere textuur.