Menu MaestroMenu Maestro

Romige Champignon Pasta met Parmezaanse Kaas en Peterselie

4.0
Klik om te beoordelen

Champignon Pasta

Omschrijving

Deze romige champignon pasta is een ideale keuze voor een snelle en gezonde doordeweekse maaltijd. De combinatie van verse champignons, knoflook en een rijke roomsaus maakt deze pasta niet alleen heerlijk, maar ook zeer bevredigend. De toevoeging van Parmezaanse kaas zorgt voor een extra smaakdimensie, terwijl de verse peterselie het gerecht opfleurt. Serveer deze smakelijke pasta met een frisse salade voor een complete maaltijd die in slechts 30 minuten op tafel staat.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan voor het koken van de pasta
  • Koekenpan voor het bereiden van de saus
  • Houten lepel of spatel
  • Kookpot voor het blancheren van de peterselie (optioneel)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of penne)
  • 250 gram champignons (bijvoorbeeld kastanjechampignons), in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart, maar bewaar een beetje kookvocht.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes champignon toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
  4. Giet de kookroom in de pan en breng aan de kook. Roer goed door en laat 2-3 minuten sudderen.
  5. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Meng de gekookte pasta door de saus en voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe voor extra romigheid.
  7. Garneer met de fijngehakte peterselie en serveer direct.

Voedingswaarden

Per portie (geschat): 550 kcal, 25g vet, 60g koolhydraten, 15g eiwit.

Variatietips

  • Voeg 100 gram spinazie toe aan de saus voor extra groenten.
  • Vervang de Parmezaanse kaas door een plantaardige variant voor een veganistische optie.
  • Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook in een blender te mengen. Dit kan de saus een extra smaakboost geven!