Menu MaestroMenu Maestro

Romige Champignon Pasta met Parmezaanse Kaas en Peterselie

4.7
Klik om te beoordelen

Champignon Pasta

Omschrijving

Deze pasta met champignons en room is een perfecte optie voor een snelle, gezonde doordeweekse maaltijd. De mix van verse champignons, knoflook en een romige saus zorgt ervoor dat het niet alleen smakelijk is, maar ook verzadigend. Met Parmezaanse kaas krijgt het gerecht een extra rijke smaak, terwijl verse peterselie zorgt voor een frisse touch. Combineer deze heerlijke pasta met een frisse salade voor een volledige maaltijd die in slechts 30 minuten klaar is.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Een grote pan voor het koken van de pasta
  • Een koekenpan voor de saus
  • Een houten lepel of spatel
  • Een kookpot voor het blancheren van peterselie (optioneel)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of penne)
  • 250 gram champignons (bijvoorbeeld kastanjechampignons), in plakken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol fijngehakte verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze af en bewaar een beetje kookvocht, zet apart.
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de champignonplakken toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Roer de fijngehakte knoflook erdoor en bak deze nog 1 minuut tot het lekker ruikt.
  4. Voeg de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Roer goed en laat het 2-3 minuten sudderen.
  5. Meng de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en roer tot de kaas smelt. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en eventueel een scheutje van het kookvocht voor extra romigheid.
  7. Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie en serveer het direct op.

Voedingswaarden

Per portie (geschat): 550 kcal, 25g vet, 60g koolhydraten, 15g eiwit.

Variatietips

  • Voeg 100 gram spinazie toe aan de saus voor een extra groentecomponent.
  • Vervang de Parmezaanse kaas door een plantaardig alternatief voor een vegan optie.
  • Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook te mengen in een blender. Dit geeft de saus een extra smaakimpuls!