Eenvoudige Champignonsoep voor een Snelle Maaltijd

Omschrijving
Heerlijke champignonsoep met een romige textuur. Deze soep is eenvoudig te bereiden met verse champignons, ui, knoflook en groentebouillon. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd die je in minder dan een uur op tafel hebt staan. Serveer de soep met knapperig brood voor een complete en verwarmende maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g verse champignons, in plakjes
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml room (bijv. slagroom of kookroom)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel currypasta (optioneel, voor extra smaak)
- Vers brood voor erbij
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij glazig is, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg de geperste knoflook toe en bak dit 1 minuut mee.
- Doe de plakjes champignon in de pan en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Zet de pan terug op het vuur en voeg de room en currypasta toe. Roer goed door en verwarm de soep nog 5 minuten op laag vuur.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm met vers brood.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 210
- Eiwitten: 5g
- Vetten: 15g
- Koolhydraten: 14g
- Vezels: 2g
Variatietips
- Voeg wat verse kruiden zoals peterselie of bieslook toe voor een frisse smaak.
- Maak je eigen kruidenmix door gedroogde kruiden zoals tijm en oregano te mengen.
- Voor een pittige variant kun je extra currypasta of een snufje chili toevoegen.