Menu MaestroMenu Maestro

Romige Champignonrisotto met Verse Paddenstoelen

4.0
Klik om te beoordelen

Champignonrisotto

Omschrijving

Deze romige champignonrisotto is een perfecte combinatie van Arborio rijst en verse paddenstoelen, waardoor het een smaakvol en vullend gerecht is. Het is eenvoudig te maken en ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd. Serveer het als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vlees of vis. Met een paar ingrediënten en een beetje geduld zet je een heerlijk gerecht op tafel dat je gezin of vrienden zal verrassen.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Een grote pan
  • Een houten lepel
  • Een maatbeker
  • Een snijplank
  • Een scherp mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g Arborio rijst
  • 400 g verse champignons (bijvoorbeeld kastanjechampignons)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn (optioneel)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g boter
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Verhit de olijfolie en de helft van de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de Arborio rijst toe en roer goed door totdat de rijst glazig is.
  5. Blus af met de witte wijn (indien gebruikt) en laat het al roerend verdampen.
  6. Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, een soeplepel per keer, en roer regelmatig. Wacht met het toevoegen van meer bouillon tot de vorige hoeveelheid bijna volledig is opgenomen.
  7. Na ongeveer 18-20 minuten, als de rijst al dente is, voeg je de resterende boter en de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de risotto warm, gegarneerd met verse peterselie.

Voedingswaarden

Per portie: 450 calorieën, 15 g vet, 60 g koolhydraten, 10 g eiwit.

Variatietips

  • Voeg 100 g erwten of spinazie toe voor extra kleur en voedingswaarde.
  • Vervang de Parmezaanse kaas door een veganistische variant voor een plantaardige optie.
  • Maak je eigen pesto om de risotto een extra smaakdimensie te geven. Dit kan eenvoudig door basilicum, pijnboompitten, olijfolie en knoflook in een blender te mengen.