Doperwten en Gekruide Aardappelwafels

Omschrijving
Deze knapperige aardappelwafels met doperwten zijn een heerlijk en uniek gerecht voor de doordeweekse avond. De wafels zijn gemaakt van aardappelen en doperwten, gekruid met een smaakvolle currypasta en snel gebakken. Binnen 30 minuten heb je een smakelijk en verrassend gerecht dat je kunt serveren met een frisse yoghurtdip. Ideaal voor zowel volwassenen als kinderen, en perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Wafelijzer
- Grote kom
- Kookpan
- Aardappelstamper
- Lepel
- Mengkom
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kruimige aardappelen
- 200 gram doperwten (diepvries of vers)
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld groene of rode)
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ei
- 100 gram bloem
- ½ theelepel zout
- Peper naar smaak
- Olijfolie (voor het bakken)
- Voor de yoghurtdip: 250 ml natuur yoghurt, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 15 minuten of tot ze gaar zijn. Giet af en laat iets afkoelen.
- Meng in een grote kom de gekookte aardappelen, doperwten, currypasta, ui, knoflook, ei, bloem, zout en peper. Stamp alles goed door elkaar tot een gladde massa.
- Verwarm het wafelijzer voor en vet het licht in met olijfolie.
- Schep een flinke lepel van het aardappelmengsel in het wafelijzer en sluit het. Bak de wafels gedurende 5-7 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Herhaal dit met de rest van het mengsel.
- Maak ondertussen de yoghurtdip door de natuur yoghurt te mengen met citroensap, zout en peper.
- Serveer de aardappelwafels warm met de yoghurtdip.
Voedingswaarden
Per portie (1 wafel met 2 eetlepels dip): 250 kcal, 8g eiwit, 35g koolhydraten, 10g vet.
Variatietips
- Voeg extra groenten zoals geraspte courgette of wortel toe aan het beslag voor meer smaak en voedingsstoffen.
- Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld verse peterselie, bieslook of dille toe te voegen aan het beslag.
- Varieer met de dip door bijvoorbeeld wat fijngehakte munt of komkommer toe te voegen aan de yoghurtdip.