Menu MaestroMenu Maestro

Romige Tomatensoep met Basilicum

4.0
Klik om te beoordelen

Romige Tomatensoep met Basilicum

Omschrijving

Deze heerlijke, romige tomatensoep met verse basilicum is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Met ingeblikte tomaten, ui, knoflook en een scheutje room is deze soep niet alleen eenvoudig te maken, maar ook vol van smaak. Serveer de soep met knapperig brood voor een complete maaltijd die zowel gezond als bevredigend is. Ideaal voor een drukke avond wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Bereiding: 10 minuten
  • Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan of kookpan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 blikken (à 400g) tomatenblokjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pesto (of naar smaak)
  • 1 theelepel suiker (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum, voor garnering
  • Knapperig brood, om te serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 5 minuten tot hij glazig is.
  2. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de pesto en eventueel de suiker toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  5. Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Voeg de slagroom toe en roer goed door.
  6. Laat de soep nog 5 minuten op laag vuur staan om goed door te warmen.
  7. Serveer de soep in kommen, garneer met verse basilicum en geniet van het knapperige brood erbij.

Voedingswaarden

Per portie (geschat):

  • Calorieën: 320
  • Eiwitten: 6g
  • Vetten: 22g
  • Koolhydraten: 24g
  • Vezels: 3g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals wortel of selderij voor meer voedingsstoffen.
  • Gebruik zelfgemaakte currypasta of pesto voor een unieke smaak. Dit kan eenvoudig worden gemaakt met verse ingrediënten en een blender.
  • Voor een pittige variant, voeg een snufje cayennepeper of een paar druppels tabasco toe.