Eenpanspasta met Kip en Groenten

Omschrijving
Deze eenpanspasta met kip en kleurrijke groenten is een snelle en gezonde maaltijd, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Het gerecht combineert malse stukjes kipfilet met kleurrijke paprika, courgette en spinazie, alles bereid in een romige tomatensaus. Door de toevoeging van Italiaanse kruiden krijgt het geheel een heerlijke smaak die je gezin zeker zal waarderen. En het beste van alles? Je hebt maar één pan nodig, wat opruimen een stuk gemakkelijker maakt! Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel, ideaal voor een doordeweekse avond.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of wok
- Kookpan voor de pasta
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 150 g verse spinazie
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden (of 2 eetlepels pesto)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de rode paprika en courgette toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, kookroom, Italiaanse kruiden (of pesto) en een snufje zout en peper toe. Roer alles goed door en laat het geheel 5 minuten sudderen op laag vuur.
- Voeg de gekookte pasta en de spinazie toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog een paar minuten tot de spinazie geslonken is.
- Serveer direct en geniet van je snelle eenpanspasta!
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 18 g
- Koolhydraten: 65 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Vervang de kipfilet door gemarineerde tofu of een andere eiwitbron voor een vegetarische optie.
- Voeg extra groenten toe zoals champignons, broccoli of wortels voor meer variatie.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender te mengen. Dit kan ook gebruikt worden in plaats van de Italiaanse kruiden.