Romige Foe Yong Hai met Knapperige Groenten en Sojasaus - Snelle Doordeweekse Maaltijd

Omschrijving
Foe Yong Hai is een heerlijke, snelle maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Dit gerecht bestaat uit een romige omelet gevuld met knapperige groenten en garnalen, geserveerd met een zoetzure sojasaus. Het is eenvoudig te maken en ideaal voor gezinnen die gezond en smaakvol willen eten. Serveer het met rijst of noedels voor een complete maaltijd die in no-time op tafel staat!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Koekenpan
- Mengkom
- Spatel
- Snijplank
- Mes
- Kookpan voor rijst of noedels
Ingrediënten
- 4 grote eieren
- 200 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 groene paprika (in blokjes)
- 4 bosuitjes (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel olie (zonnebloem of olijfolie)
- 1 eetlepel zoetzuur (bijv. ketjap manis)
- Zout en peper naar smaak
- Rijst of noedels voor erbij
Bereidingswijze
- Kook de rijst of noedels volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze tot hij goudbruin is.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet ze apart.
- Voeg de blokjes paprika toe aan de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze knapperig zijn. Voeg de bosuitjes toe en roer goed door.
- Klop in een mengkom de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
- Giet het eimengsel over de groenten in de pan en zorg ervoor dat het gelijkmatig verspreid is.
- Bak de omelet op middelhoog vuur gedurende 3-5 minuten, totdat de onderkant goudbruin is.
- Voeg de garnalen weer toe en vouw de omelet dubbel. Bak nog 1-2 minuten om de binnenkant te laten stollen.
- Serveer de Foe Yong Hai met sojasaus en eventueel extra zoetzuur.
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 25 g eiwit, 20 g vet, 15 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of champignons voor meer variatie.
- Voor een pittigere versie kun je wat sambal of sriracha toevoegen aan het eimengsel.
- Maak je eigen zoetzure saus door gelijke delen suiker en azijn te mengen met een scheutje sojasaus.