Verse Garnalen Paella voor een Smaakvolle Maaltijd

Omschrijving
Deze garnalen paella is een snelle en smakelijke maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Met sappige garnalen, rijst, en een mix van kleurrijke groenten zoals paprika en doperwten, biedt dit gerecht een geweldige smaakervaring. Dankzij de combinatie van smaken en de eenvoud van de bereiding staat dit gerecht in slechts 35 minuten op tafel. Ideaal voor visliefhebbers die op zoek zijn naar een voedzame en lekkere maaltijd!
Bereidingstijd
35 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of paellapan
- Houten lepel
- Maatbeker
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g risottorijst
- 400 ml visbouillon
- 300 g garnalen, gepeld
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 150 g doperwten (diepvries)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels currypasta
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Citroenpartjes voor garnering
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij goudbruin is.
- Doe de paprika's in de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de risottorijst toe en roer goed door zodat de rijst de smaken opneemt.
- Voeg de currypasta toe en meng alles goed door.
- Giet de visbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de rijst 15-18 minuten sudderen, of totdat de rijst bijna gaar is.
- Voeg de garnalen en doperwten toe en kook nog 5 minuten, tot de garnalen roze en gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de paella warm, gegarneerd met citroenpartjes.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 25 g
- Vetten: 12 g
- Koolhydraten: 60 g
Variatietips
- Vervang de garnalen door kip of tofu voor een andere eiwitbron.
- Voeg andere groenten toe, zoals courgette of spinazie, voor extra voedingsstoffen.
- Maak je eigen currypasta door komijn, kurkuma, gember en chili te mengen, als je dat lekker vindt!