Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Kip met Seizoensgebonden Groenten uit de Oven

4.0
Klik om te beoordelen

Geroosterde groenten met kip

Omschrijving

Dit gerecht biedt een heerlijke combinatie van gemarineerde kipfilet en een mix van seizoensgebonden groenten zoals courgette, paprika en wortelen. De kip en groenten worden geroosterd in de oven met een smaakvolle marinade van olijfolie, knoflook, en Italiaanse kruiden. Dit recept is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en kan snel en eenvoudig worden bereid. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 40 minuten

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets (ongeveer 600 g)
  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika's
  • 3 wortelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels pesto (of currypasta)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse basilicum voor garnering

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Kip marineren: Snijd de kipfilets in blokken en plaats deze in een mengkom. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de geperste knoflook, pesto (of currypasta), zout en peper toe. Meng goed door en laat 10 minuten marineren.
  3. Groenten snijden: Snijd ondertussen de courgettes, paprika's en wortelen in gelijke stukken.
  4. Groenten bereiden: Meng de gesneden groenten in een grote kom met de resterende olijfolie, zout en peper.
  5. Bakken: Verdeel de gemarineerde kip en groenten gelijkmatig over de bakplaat. Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of totdat de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
  6. Serveren: Serveer de geroosterde groenten met kip op borden en garneer eventueel met verse basilicum. Voeg een frisse salade toe voor een complete maaltijd.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 450 per portie
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 30 g

Variatietips

  • Vervang de pesto door zelfgemaakte pesto voor een extra verse smaak.
  • Voeg andere seizoensgroenten toe zoals aubergine of broccoli.
  • Voor een pittige variant kun je een beetje chilivlokken of cayennepeper aan de marinade toevoegen.