Menu MaestroMenu Maestro

Gevuld Stokbrood met Zalm en Roomkaas

4.2
Klik om te beoordelen

Gevuld Stokbrood met Zalm en Roomkaas

Omschrijving

Dit gevulde stokbrood met zalm en roomkaas is een luxe en snelle optie voor een doordeweekse avondmaaltijd. Het is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. De combinatie van romige roomkaas, gerookte zalm en verse kruiden zorgt voor een smaakvolle en verfijnde maaltijd. Snijd het stokbrood in stukken en serveer met een frisse salade of een warme soep voor een complete en bevredigende maaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Een scherp mes
  • Snijplank
  • Kom voor de salade
  • Oven (optioneel, voor een knapperiger stokbrood)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 stokbrood (ongeveer 250g)
  • 200g roomkaas (naturel of met kruiden)
  • 200g gerookte zalm
  • 2 eetlepels verse dille of bieslook (fijngehakt)
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: 1 eetlepel citroensap
  • Voor de salade: 150g gemengde sla, komkommer, cherrytomaten, en een dressing naar keuze

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180°C als je het stokbrood wilt opknappen.
  2. Snijd het stokbrood: Snijd het stokbrood in de lengte doormidden.
  3. Vullen: Bestrijk beide helften van het stokbrood met de roomkaas. Voeg de dille of bieslook toe en breng op smaak met peper en eventueel citroensap.
  4. Zalm toevoegen: Leg de gerookte zalm gelijkmatig over de roomkaas.
  5. Oven (optioneel): Plaats het gevulde stokbrood in de oven voor ongeveer 5-7 minuten om het op te warmen en de bovenkant iets krokant te maken.
  6. Serveren: Snijd het stokbrood in stukken en serveer met de frisse salade.

Voedingswaarden

Per portie (1/4 stokbrood):

  • Calorieën: 400
  • Eiwitten: 20g
  • Vet: 25g
  • Koolhydraten: 30g

Variatietips

  • Vervang de roomkaas door een kruidenroomkaas voor extra smaak.
  • Voeg avocado of een beetje pesto toe voor een andere twist.
  • Maak zelf een kruidenmix met bijvoorbeeld dille, bieslook en citroensap als je geen kant-en-klare kruiden wilt gebruiken.
  • Serveer met een zelfgemaakte vinaigrette of een yoghurtdressing voor de salade.