Verfrissende Gezonde Basilicum Pasta Salade in 30 Minuten

Omschrijving
Deze verfrissende basilicum pasta salade is perfect voor warme avonden. Met een combinatie van al dente pasta, knapperige groenten en een lichte dressing, is het een ideale maaltijd die snel en eenvoudig te bereiden is. Voeg een vleugje citroen toe voor extra frisheid en geniet van deze kleurrijke schotel die zowel gezond als smaakvol is!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Mengkom
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel of spatel
Ingrediënten
- 250 g volkoren pasta (bijv. fusilli of penne)
- 100 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 1 komkommer (in blokjes)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 100 g suikererwten (in dunne reepjes)
- 50 g verse basilicum (grof gehakt)
- 50 g feta kaas (verkruimeld)
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 tl honing
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de volkoren pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten) tot ze al dente zijn.
- Bereid de dressing: Meng in een kom de olijfolie, citroensap, honing, zout en peper. Klop goed door elkaar tot een homogeen mengsel.
- Snijd de groenten: Terwijl de pasta kookt, snijd je de cherrytomaten, komkommer, paprika en suikererwten. Voeg deze toe aan een grote mengkom.
- Giet de pasta af: Giet de gekookte pasta af in een zeef en spoel deze kort af met koud water om het kookproces te stoppen. Dit zorgt ervoor dat de pasta niet verder gaart en lekker stevig blijft.
- Meng alles: Voeg de afgekoelde pasta toe aan de groenten in de mengkom. Voeg de gehakte basilicum en de dressing toe. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken kunnen vermengen.
- Serveer: Strooi de verkruimelde feta kaas over de salade en serveer direct, eventueel met een schijfje citroen aan de zijkant voor extra frisheid.
Voedingswaarden
Per portie: ongeveer 350 kcal, 12 g eiwitten, 15 g vetten, 45 g koolhydraten.
Variatietips
- Vervang de feta kaas door gegrilde kip of kikkererwten voor een eiwitrijke variant.
- Voeg andere groenten toe zoals avocado, olijven of rucola voor extra smaak en textuur.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender te mengen voor een extra smaakdimensie!