Menu MaestroMenu Maestro

Gezonde Croque Monsieur met Versgebakken Groenten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze gezonde variant van de klassieke Croque Monsieur, boordevol verse, knapperige groenten en smeltende kaas. Deze combinatie zorgt voor een onweerstaanbare smaak die perfect is voor een doordeweekse avond. Met een bereidingsduur van slechts 30 minuten is dit gerecht ideaal voor drukke gezinnen die toch gezond willen eten!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • 2 grote pannen
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Snijplank
  • Mes
  • Keukenrol

Ingrediënten

Voor de Croque Monsieur:

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 200 g geraspte kaas (bijv. Gouda of Belegen)
  • 4 plakken ham
  • 4 eetlepels pesto
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgette, paprikas en rode ui in dunne plakjes.
  3. Meng de groenten in een kom met olijfolie, zout en peper.
  4. Verspreid de groenten gelijkmatig over de bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  5. Terwijl de groenten roosteren, kun je de Croque Monsieur maken. Neem 4 sneetjes brood en besmeer elke sneetje met 1 eetlepel pesto.
  6. Leg op 4 sneetjes een plakje ham en een flinke hand geraspte kaas.
  7. Leg de andere 4 sneetjes brood erop om een sandwich te maken.
  8. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de sandwiches 3-4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en de kaas gesmolten is.
  9. Haal de geroosterde groenten uit de oven en serveer deze naast of op de Croque Monsieur.
  10. Snijd de sandwiches doormidden en serveer warm.

Voedingswaarden

Per portie (1 sandwich + groenten):

  • Calorieën: 400
  • Eiwitten: 20 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 50 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Vervang de ham door gerookte kip of een vegetarische optie zoals gegrilde aubergine.
  • Voeg extra smaak toe met een snufje kruiden of chilivlokken in de pesto.
  • Maak je eigen pesto met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie voor een nog gezondere optie!