Menu MaestroMenu Maestro

Gezonde Gehaktballen met Gegrilde Aardappelen en Verse Groenten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze gezonde variant van gehaktballen, gecombineerd met knapperige gegrilde aardappelen en verse groenten, is niet alleen voedzaam maar ook vol van smaak. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond en kan in slechts 40 minuten op tafel staan. Perfect voor het hele gezin en eenvoudig aan te passen naar eigen smaak!

Bereidingstijd

40 minuten

Benodigdheden

  • Grote kom
  • Bakplaat
  • Ovenschaal
  • Pan
  • Kookpot
  • Kookgerei

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballen: 400 g mager rundergehakt

  • 1 ui, fijngehakt

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 1 ei

  • 2 el paneermeel

  • 1 tl currypasta

  • Zout en peper naar smaak

  • Voor de gegrilde aardappelen: 600 g vastkokende aardappelen, in partjes

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl paprikapoeder

  • Zout en peper naar smaak

  • Voor de groenten: 200 g broccoli, in roosjes

  • 1 rode paprika, in blokjes

  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd

  • 1 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng in een grote kom het rundergehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel, currypasta, zout en peper tot een homogeen mengsel.
  3. Vorm kleine ballen van het gehaktmengsel, ongeveer ter grootte van een golfbal.
  4. Leg de aardappelpartjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Meng goed door en verspreid ze gelijkmatig.
  5. Bak de aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Kook ondertussen de broccoli in een pan met water gedurende 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet opzij.
  7. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
  8. Voeg de paprika en cherrytomaten toe aan de pan met de gehaktballen en bak nog 3-4 minuten mee.
  9. Serveer de gehaktballen met de gegrilde aardappelen, broccoli en besprenkel met balsamicoazijn.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 450 kcal, 25 g eiwit, 20 g vet, 45 g koolhydraten, 8 g vezels.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of wortel voor meer variatie.
  • Maak je eigen currypasta voor een unieke smaak. Meng 1 el komijn, 1 el koriander, 1 tl gemberpoeder, en 1 tl kurkuma voor een heerlijke zelfgemaakte mix.
  • Gebruik kalkoen- of kipgehakt voor een nog gezondere optie!