Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gezonde Gochujang Noedels met Zalm in 20 Minuten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze gezonde gochujang noedels met zalm zijn de perfecte snelle maaltijd voor een drukke doordeweekse avond. Met een rijke umami-smaak van de zalm en een pittige kick van de gochujang zijn deze noedels niet alleen voedzaam, maar ook heerlijk. Dit gerecht is eenvoudig te maken en staat in slechts 20 minuten op tafel, ideaal voor als je niet veel tijd hebt maar toch gezond wilt eten.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Serveerschaal

Ingrediënten

  • 300 g noedels (bijvoorbeeld udon of eiernoedels)
  • 400 g zalmfilet
  • 2 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • Sesamzaadjes (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend water. Giet af en zet opzij.
  2. Snijd de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2,5 cm en bestrooi met een snufje zout.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de sesamolie toe.
  4. Voeg de zalm toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten aan elke kant, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Voeg de courgette, paprika en knoflook toe aan de pan en roerbak gedurende 2-3 minuten tot de groenten zacht zijn.
  6. Meng in een kom de gochujang, sojasaus en honing.
  7. Voeg de gekookte noedels en de gochujang-mix toe aan de pan. Roer alles goed door en verwarm nog 1-2 minuten.
  8. Serveer de noedels in een schaal en garneer met lente-uitjes en sesamzaadjes.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 20 g vet, 45 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of sugar snaps voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Gebruik tofu in plaats van zalm voor een vegetarische optie.
  • Maak je eigen gochujang door chilipoeder, sojasaus en een beetje suiker te mengen voor een gezondere versie.