Heerlijke en Gezonde Griekse Kipsalade met Romige Tzatziki in Slechts 20 Minuten

Omschrijving
Deze frisse Griekse kipsalade met zelfgemaakte tzatziki is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. De knapperige groenten en malse kipfilet zorgen voor een smaakexplosie in elke hap. Voeg daar een romige, yoghurty tzatziki dressing aan toe en je hebt een heerlijke, gezonde avondmaaltijd die in slechts 20 minuten op tafel staat!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote kom
- Snijplank
- Mes
- Koekenpan
- Mengkom voor tzatziki
Ingrediënten
Voor de salade:
- 400 g kipfilet
- 1 krop romaine sla
- 200 g cherrytomaten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 100 g feta kaas
- 100 g zwarte olijven
Voor de tzatziki:
- 250 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1/2 komkommer (geraspt)
- 1 el olijfolie
- 1 el verse dille of munt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kipfilet bereiden: Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Bak de kip in ongeveer 8-10 minuten goudbruin en gaar.
- Groenten snijden: Terwijl de kip bakt, was en snijd je de romaine sla, cherrytomaten, komkommer en rode ui in hapklare stukjes.
- Tzatziki maken: Meng in een aparte kom de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, geperste knoflook, olijfolie, en fijngehakte dille of munt. Breng op smaak met zout en peper.
- Salade samenstellen: Voeg de gebakken kip, gesneden groenten, verkruimelde feta en zwarte olijven samen in een grote kom.
- Serveren: Schep de tzatziki over de salade en meng alles goed door elkaar. Serveer direct en geniet van deze frisse, gezonde maaltijd!
Voedingswaarden
Per portie (1/4 van de salade):
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 10 g
Variatietips
- Vervang de kipfilet door gegrilde garnalen of tofu voor een vegetarische variant.
- Maak je eigen tzatziki door meer kruiden toe te voegen zoals munt of oregano voor extra smaak. Je kunt ook een snufje citroensap toevoegen voor een frisse touch!
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of avocado voor meer variatie en voedingsstoffen.