Menu MaestroMenu Maestro

Romige Gezonde Indiase Kip Curry met Groenten in 35 Minuten

4.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige Indiase kip curry met verse groenten is een waar genot voor de smaakpapillen. Gemaakt met aromatische specerijen en kokosmelk, biedt dit gerecht een perfecte balans van smaken en is bovendien gezond en voedzaam. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd die binnen 35 minuten op tafel staat, zodat je meer tijd hebt om van je avond te genieten!

Bereidingstijd

35 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 g broccoli, in kleine roosjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g Indiase currypasta (bijv. tikka masala)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 2-3 minuten tot hij glazig is.
  2. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog eens 1 minuut, tot het heerlijk begint te ruiken.
  3. Doe de kipblokjes in de pan en bak deze rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten.
  4. Voeg de paprika, courgette en broccoli toe aan de pan en roer goed door. Bak dit mengsel 3-4 minuten tot de groenten iets zachter worden.
  5. Roer de currypasta erdoor en zorg ervoor dat de kip en groenten goed bedekt zijn.
  6. Giet de kokosmelk in de pan, roer alles goed door en breng het aan de kook. Laat het gedurende 10 minuten sudderen op laag vuur.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer warm en garneer met verse koriander als je dat lekker vindt.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 35 g eiwit, 25 g vet, 20 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de kip door kikkererwten voor een vegetarische optie.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of wortel voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta door komijn, koriander, kurkuma, en chili toe te voegen aan de kokosmelk voor een authentiekere smaak!