Menu MaestroMenu Maestro

Gezonde Kip, Broccoli & Krieltjes uit de Oven – Snel en Makkelijk

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze gezonde ovenschotel met kip, broccoli en krieltjes, perfect voor een drukke doordeweekse avond. Deze schotel is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar zit ook boordevol smaak dankzij de krokante bovenkant en sappige kip. Een ideaal recept voor gezinnen die snel willen genieten van een heerlijke maaltijd!

Bereidingstijd

Totale tijd: 40 minuten

  • Bereiding: 10 minuten
  • Oventijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Oven

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet
  • 500 g krieltjes
  • 300 g broccoli
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel pesto (optioneel voor extra smaak)
  • 50 g geraspte kaas (voor de topping)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
  2. Kook de krieltjes in een pan met gezouten water gedurende 10 minuten tot ze net gaar zijn. Giet af en zet opzij.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
  4. Meng in een grote kom de kip, olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper. Voeg eventueel de pesto toe voor extra smaak.
  5. Voeg de gekookte krieltjes toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  6. Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze ook toe aan de kom. Meng opnieuw.
  7. Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel het gelijkmatig.
  8. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal in de voorverwarmde oven.
  9. Bak gedurende 30 minuten totdat de kip gaar is en de bovenkant goudbruin en krokant is.
  10. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten voor het serveren.

Voedingswaarden

Per portie (op basis van 4 porties):

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 40 g

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door kalkoen of tempeh voor een vegetarische optie.
  • Voeg andere groenten toe zoals paprika of courgette voor extra kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen pesto met verse basilicum, pijnboompitten, en Parmezaanse kaas voor een extra gezonde twist!