Menu MaestroMenu Maestro

Gezonde Kip en Groente Wok met Kleurige Groenten in 20 Minuten

4.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze gezonde kip en groente wok is een snelle en voedzame maaltijd die perfect is voor een drukke doordeweekse avond. Met malse kipfilet en een kleurrijke mix van paprika, broccoli en wortel, zit deze schotel boordevol eiwitten en vezels. Serveer met sojasaus voor een extra smaakboost!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g broccoli
  • 2 middelgrote wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder)
  • 4 el sojasaus
  • 2 el zonnebloemolie (of een andere plantaardige olie)
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Bereid de ingrediënten voor: Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Was de paprika's, verwijder de zaden en snijd ze in reepjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil de wortels, snijd ze vervolgens in dunne schijfjes. Hak de knoflook en gember fijn.
  2. Verhit de olie: Verhit de zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur.
  3. Kip bakken: Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  4. Voeg groenten toe: Voeg de knoflook, gember, paprika, broccoli en wortels toe aan de pan. Roer alles goed door en bak nog eens 5-7 minuten tot de groenten knapperig en beetgaar zijn.
  5. Breng op smaak: Voeg de sojasaus toe en roer alles goed door. Laat het nog 1-2 minuten op het vuur staan zodat de smaken goed mengen.
  6. Serveer: Breng op smaak met peper en zout naar wens. Serveer de wokschotel direct met extra sojasaus of een pittige dipsaus naar keuze.

Voedingswaarden

Per portie (1/4 van het recept): 400 kcal, 30 g eiwit, 15 g koolhydraten, 25 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of sugar snaps voor meer variatie.
  • Probeer in plaats van sojasaus, teriyaki-saus voor een zoetere smaak.
  • Maak het gerecht compleet met gekookte rijst of noedels.
  • Voor een zelfgemaakte saus, meng sojasaus met een beetje honing, sesamolie en chilivlokken voor extra smaak!