Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Gezonde Kip Schnitzel met Krokante Groene Groenten in 25 Minuten

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze knapperige gezonde kip schnitzel is niet alleen heerlijk mals van binnen, maar ook krokant van buiten. Dit gerecht is perfect voor een doordeweeks diner, en de combinatie met een medley van groene groenten maakt het extra voedzaam. Serveer het met een frisse salade voor de ultieme crunch! Ideaal voor een snelle en gezonde maaltijd die je in slechts 25 minuten op tafel hebt.

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • 2 grote borden
  • 1 grote pan
  • 1 snijplank
  • 1 scherp mes
  • 1 kom voor het kloppen van eieren
  • 1 grote koekenpan
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (ongeveer 600 g)
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g broccoli
  • 200 g groene asperges
  • 200 g sugar snaps
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden van de groenten: Snijd de broccoli in kleine roosjes, de groene asperges in stukken van 5 cm en de sugar snaps in de lengte doormidden.
  2. Kipfilets voorbereiden: Leg de kipfilets tussen twee stukken plasticfolie en sla ze plat met een vleeshamer of een zware pan tot ze gelijkmatig zijn.
  3. Kip marineren: Klop de eieren in een kom en voeg zout, peper en knoflookpoeder toe. Doop de kipfilets eerst in het eimengsel en vervolgens in een mengsel van paneermeel en Parmezaanse kaas.
  4. Groenten koken: Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de broccoli, asperges en sugar snaps toe en roerbak ze gedurende 5-7 minuten tot ze knapperig en helder van kleur zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Kip bakken: In een andere koekenpan, verhit de resterende olijfolie op middelhoog vuur. Bak de gepaneerde kipfilets 4-5 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Zorg ervoor dat de kip niet te dicht op elkaar ligt, zodat ze mooi krokant worden.
  6. Serveren: Serveer de krokante kip schnitzels met de groene groenten en eventueel een frisse salade erbij voor extra crunch.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 30 g eiwitten, 30 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Voeg een scheutje citroensap toe aan de groenten voor extra frisheid.
  • Vervang de groene groenten door andere seizoensgebonden groenten zoals courgette of bloemkool.
  • Maak je eigen kruidenmix door verse kruiden te gebruiken, zoals basilicum of peterselie, voor extra smaak.