Menu MaestroMenu Maestro

Gezonde Kiprijstschotel met Verse Kruiden in 20 Minuten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze gezonde kiprijstschotel is boordevol smaak en voedingsstoffen, perfect voor een drukke doordeweekse avond. Met verse kruiden en knapperige groenten maak je in slechts 20 minuten een voedzame maaltijd die het hele gezin zal verrassen. Voeg een scheutje citroensap toe voor een frisse twist!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan met deksel
  • Kookpan voor de rijst
  • Snijplank
  • Koksmes

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 250 g rijst (bij voorkeur basmati of jasmijn)
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g spinazie (vers)
  • 3 el olijfolie
  • 2 el currypasta (bijvoorbeeld mild of pittig)
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt meestal 10-15 minuten.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze 5-7 minuten goudbruin.
  4. Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika en courgette in blokjes. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan met kip en bak 2 minuten mee.
  5. Voeg de paprika en courgette toe aan de pan en roer alles goed door. Bak nog eens 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
  6. Voeg de currypasta en spinazie toe. Roer alles door en laat het nog 2 minuten bakken tot de spinazie geslonken is.
  7. Voeg het sap en de rasp van de citroen toe voor extra smaak. Meng alles goed en serveer de kiprijstschotel met de gekookte rijst. Garneer met verse peterselie of koriander.

Voedingswaarden

Per portie: 400 kcal, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 12 g vet.

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door kalkoen of tofu voor een vegetarische variant.
  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of wortelen voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander, gember en kurkuma te mengen met wat olie.