Romige Gezonde Kipstoofpot met Aardappelen en Knapperige Wortelen in 25 Minuten

Omschrijving
Deze romige gezonde kipstoofpot is een echte smaakmaker en ideaal voor een voedzaam diner. De combinatie van sappige kipfilet, knapperige wortelen en romige aardappelen zorgt voor een verrukkelijke maaltijd die in slechts 25 minuten op tafel staat. Perfect voor drukke doordeweekse avonden wanneer je snel een heerlijke maaltijd wilt bereiden zonder in te boeten op smaak!
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Grote pan met deksel
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 600 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 300 g wortelen, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kippenbouillon
- 200 ml kookroom
- 2 el olijfolie
- 2 el currypasta (bijv. rode currypasta)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, ter garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en currypasta toe en bak nog 1 minuut mee, tot de geuren vrijkomen.
- Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze 5-7 minuten, totdat ze rondom goudbruin zijn.
- Doe de aardappelen en wortelen in de pan en roer goed door.
- Voeg de kippenbouillon en kookroom toe, breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan lager.
- Laat de stoofpot 10-12 minuten sudderen met deksel op de pan, tot de aardappelen en wortelen zacht zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met verse peterselie als garnering.
Voedingswaarden
Per portie: 420 kcal, 28 g eiwit, 45 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Vervang de kipfilet door kalkoen of tofu voor een vegetarische optie.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie voor meer kleur en voedingswaarde.
- Maak je eigen currypasta voor een authentiekere smaak; gebruik hiervoor gemalen specerijen zoals komijn, koriander en kurkuma.