Gezonde Ovenschotel met Aardappelen, Vlees en Groenten – Snel en Simpel

Omschrijving
Deze gezonde ovenschotel is een perfecte combinatie van aardappelen, mager vlees en kleurrijke groenten. Het is een smakelijke en voedzame maaltijd die in minder dan een uur op tafel staat, ideaal voor drukke doordeweekse avonden. Met een krokante bovenlaag en romige binnenkant, is dit gerecht niet alleen gezond maar ook heerlijk!
Bereidingstijd
Totale tijd: 50 minuten
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Oven
Ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappelen
- 400 g mager gehakt (rund of kip)
- 300 g broccoli (in roosjes)
- 200 g wortelen (in plakjes)
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 ml kookroom (of plantaardige room)
- 2 el currypasta (of naar smaak)
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 100 g geraspte kaas (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
- Schil en snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 10 minuten tot ze net gaar zijn. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg het gehakt toe aan de pan en bak dit in ongeveer 5-7 minuten rul.
- Roer de currypasta door het gehakt en voeg de broccoli en wortelen toe. Bak nog eens 5 minuten tot de groenten iets zachter zijn.
- Voeg de kookroom toe aan het gehaktmengsel en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door.
- Meng de gekookte aardappelen door het gehakt en groenten en schep alles in een ovenschaal.
- Bestrooi met geraspte kaas (indien gebruikt) en zet de schaal in de oven. Bak gedurende 20-25 minuten tot de kaas goudbruin en de bovenlaag knapperig is.
- Laat even afkoelen voordat je de ovenschotel serveert. Geniet van je maaltijd!
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 20 g eiwit, 30 g koolhydraten, 25 g vet.
Variatietips
- Vervang de groenten door seizoensgebonden groenten zoals paprika of courgette voor extra variatie.
- Maak zelf een currypasta met verse kruiden zoals gember, komijn en koriander voor een authentieke smaak.
- Voeg wat extra pit toe met rode peper of gebruik een andere soort kaas voor een andere smaakervaring.