Gezonde Pasta Salade met Venkelworst en Feta - Knapperige en Voedzame Doordeweekse Maaltijd

Omschrijving
Deze gezonde pasta salade met venkelworst en feta is een lichte en voedzame optie voor een doordeweekse avond. De combinatie van knapperige groenten en de pittige venkelworst zorgt voor een explosie van smaken. Perfect voor een snelle maaltijd die je binnen 30 minuten op tafel hebt!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Vergiet
- Grote kom
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel voor mengen
Ingrediënten
- 250 g volkoren pasta (bijv. penne of fusilli)
- 300 g venkelworst
- 150 g feta kaas, verkruimeld
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 150 g cherrytomaten, gehalveerd
- 100 g rucola of babyspinazie
- 4 el olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- 1 tl Dijon mosterd
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de volkoren pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Dit duurt meestal ongeveer 10-12 minuten. Giet de pasta af in een vergiet en laat afkoelen.
- Snijd ondertussen de venkelworst in plakjes en bak deze in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin en knapperig zijn (ongeveer 5-7 minuten).
- Bereid de groenten: snijd de paprika's, komkommer en cherrytomaten en voeg ze toe aan een grote kom.
- Voeg de afgekoelde pasta en gebakken venkelworst toe aan de kom met groenten.
- In een aparte kom, meng de olijfolie, balsamico azijn, Dijon mosterd, peper en zout tot een dressing. Giet deze over de pasta salade en meng goed door.
- Voeg als laatste de verkruimelde feta en rucola (of babyspinazie) toe en meng voorzichtig zodat alles goed verdeeld is.
Voedingswaarden
Per portie: 450 calorieën, 20 g eiwit, 60 g koolhydraten, 15 g vet, 5 g vezels.
Variatietips
- Vervang de venkelworst door kipfilet of een vegetarische variant voor een andere smaak.
- Maak je eigen pesto om de salade meer smaak te geven. Meng hiervoor basilicum, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas in een keukenmachine.