Menu MaestroMenu Maestro

Snelle en Gezonde Tosti met Kipfilet en Tomaat met Verse Kruiden

3.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze snelle en gezonde tosti met kipfilet en sappige tomaat is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Binnen 15 minuten geniet je van een knapperige tosti, vol met verse kruiden die de smaken naar een hoger niveau tillen. Ideaal voor als je snel iets gezonds wilt bereiden zonder in te boeten op smaak!

Bereidingstijd

15 minuten

Benodigdheden

  • Contactgrill of koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Spatel

Ingrediënten

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 300 g kipfilet, gekookt en in plakken gesneden
  • 2 grote tomaten, in plakken
  • 100 g kaas (bijvoorbeeld belegen of jong belegen)
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 handje verse basilicum, fijngehakt
  • 1 theelepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de contactgrill of verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie.
  2. Smeer de sneetjes brood aan één kant in met pesto. Dit wordt de buitenkant van de tosti.
  3. Beleg de niet-ingesmeerde kant van 4 sneetjes brood met plakken kipfilet, tomaat, en een paar plakken kaas. Voeg de fijngehakte basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de overige 4 sneetjes brood met de pesto-kant naar boven op de belegde sneetjes.
  5. Grill de tosti's in de contactgrill of bak ze in de koekenpan gedurende 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Haal de tosti's uit de grill/pan en laat ze even afkoelen voordat je ze in vieren snijdt.

Voedingswaarden

Per portie (2 tosti's):

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30 g
  • Vet: 15 g
  • Koolhydraten: 50 g

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door gerookte zalm voor een luxe variant.
  • Voeg wat rucola of spinazie toe voor extra groenten.
  • Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, en olijfolie voor een authentieke smaak!