Heerlijke Gezonde Uienstoofpot met Abrikoos in Slechts 35 Minuten

Omschrijving
Deze gezonde en smaakvolle uienstoofpot met abrikozen is perfect voor een doordeweekse avond. Het zoete van de abrikozen in combinatie met de hartige uien zorgt voor een rijke, verwarmende maaltijd die in slechts 35 minuten op tafel staat. Een ideaal gerecht voor wie snel en gezond wil koken zonder in te boeten op smaak!
Bereidingstijd
35 minuten
Benodigdheden
- Grote pan met deksel
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatbeker
Ingrediënten
- 500 g uien (ongeveer 4-5 stuks)
- 200 g gedroogde abrikozen
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 750 ml groentebouillon
- 200 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
- 150 g spinazie (vers)
- Peper en zout naar smaak
- 1 el citroensap
Bereidingswijze
- Snijd de uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak deze in 5-7 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de knoflook, gemalen komijn en gerookte paprikapoeder toe. Bak dit nog 1-2 minuten mee tot de knoflook geurig is.
- Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan. Roer goed door.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Voeg de kikkererwten en spinazie toe en laat nog eens 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Serveer warm.
Voedingswaarden
Per portie: 320 kcal, 10 g eiwit, 5 g vet, 60 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Experimenteer met zelfgemaakte kruidenmixen zoals harissa voor een pittige twist.
- Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
- Voor een romigere variant, voeg een scheutje kokosmelk toe tijdens het koken.