Menu MaestroMenu Maestro

Gezonde Vis en Chips met Groenten - Knapperige Ovengebakken Frietjes en Gegrilde Vis

4.5
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze gezonde variant van de traditionele fish and chips is een perfecte doordeweekse maaltijd voor het hele gezin. Met knapperige ovengebakken frietjes en gegrilde vis, geserveerd met een frisse salade, is dit gerecht niet alleen lekker maar ook voedzaam. Ideaal voor een snelle avondmaaltijd zonder in te boeten op smaak!

Bereidingstijd

40 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Grillpan of koekenpan
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen (bijv. Bintje)
  • 400 g witte visfilet (bijv. kabeljauw of tilapia)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 g gemengde salade (bijv. rucola, spinazie, en tomaat)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in frietvorm.
  3. Leg de aardappelfrietjes op een bakplaat, besprenkel met 1 el olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Meng goed door elkaar.
  4. Bak de frietjes in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep halverwege om.
  5. Verwarm ondertussen een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur.
  6. Bestrijk de visfilets met de resterende olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  7. Gril de vis 3-4 minuten per kant, tot deze mooi gaar en lichtbruin is.
  8. Meng in een kom de gemengde salade met balsamicoazijn en citroensap.
  9. Serveer de gegrilde vis met de ovengebakken frietjes en de frisse salade ernaast.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 15 g vet, 50 g koolhydraten, 30 g eiwit

Variatietips

  • Vervang de witte vis door zalm of een andere vissoort naar keuze.
  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of paprika aan de salade voor meer variatie.
  • Maak je eigen kruidenmix of currypasta voor een unieke twist, gebruik hiervoor bijvoorbeeld komijn, koriander en een snufje chili-poeder.