Menu MaestroMenu Maestro

Gigantische Sandwiches met Roastbeef en Kaas

4.2
Klik om te beoordelen

Gigantische Sandwiches met Roastbeef en Kaas

Omschrijving

Deze gigantische sandwiches zijn perfect voor een stevige maaltijd. Met dunne plakjes roastbeef, gesmolten kaas, frisse augurken en een honing-mosterd dressing zijn ze niet alleen lekker, maar ook snel te bereiden. Serveer ze met een frisse salade voor een extra bite. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond waar je niet te veel tijd wilt besteden aan koken, maar toch wilt genieten van een volwaardig en smaakvol gerecht. Binnen 25 minuten heb je deze heerlijke sandwiches op tafel staan!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Spatel
  • Serveerschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 plakken volkorenbrood
  • 400 g dunne plakjes roastbeef
  • 200 g gesmolten kaas (bijvoorbeeld cheddar of belegen kaas)
  • 8 augurken, in plakjes
  • 4 eetlepels honing-mosterd dressing
  • Boter of olie voor het bakken
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Begin met het voorverwarmen van de koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Brood toasten: Neem 4 plakken volkorenbrood en leg ze in de pan. Bak ze lichtbruin aan beide kanten en haal ze uit de pan. Herhaal dit met de overige 4 plakken.
  3. Kaas smelten: Leg op 4 plakken brood in de pan een paar plakjes kaas en bedek deze met de andere 4 plakken brood. Bak de sandwiches aan beide kanten ongeveer 3-4 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en het brood goudbruin.
  4. Samenstellen: Haal de sandwiches uit de pan en snijd ze doormidden. Beleg de sandwiches met de roastbeef, augurken en een lepel honing-mosterd dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Serveren: Serveer de sandwiches op een schaal met eventueel een frisse salade erbij.

Voedingswaarden

Per portie (1 sandwich):

  • Calorieën: 550
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 50 g

Variatietips

  • Voeg extra toppings toe zoals gebakken spek, avocado of tomaat voor meer smaak.
  • Maak je eigen honing-mosterd dressing door 2 eetlepels honing en 2 eetlepels grove mosterd te mengen.
  • Voor een vegetarische versie kun je de roastbeef vervangen door gegrilde groenten of falafel.